Flaming Star Ranch

Barrel Racing & Pole Bending

Bij Barrel Racing en Pole Bending wordt de snelheid en de wendbaarheid van het paard op de proef gesteld. De perfecte combinatie van paard en ruiter in een race tegen de klok. Bij zowel Barrel Racing en Pole Bending wint diegene met de snelste tijd. De lessen zijn in groepsverband en worden gegeven op de vrijdagavond.

Barrel Racing
Bij Barrel Racing worden drie vaten in een klaverbladpatroon gezet wat het parcours aangeeft. De ruiters mogen zelf kiezen of zij bij het rechter of linker vat willen starten. Belangrijk is dat de ruiter een volledige cirkel om alle vaten rijdt, aanraken van het vat is hierbij toegestaan. Een omgevallen vat en het verliezen van een hoed levert strafseconden op. Mocht een combinatie zich niet aan het parcours houden volgt er een diskwalificatie.

Pole Bending
Bij Pole Bending slalommen ruiter en paard tussen zes palen die zeven meter uit elkaar zijn geplaatst op een rechte lijn. Met vliegende start gaan paard en ruiter naar de laatste paal om te beginnen met het slalommen. Ruiter en paard slalommen naar de eerste paal en draaien hier een volledige cirkel om weer terug te slalommen naar de laatste paal. Vanuit de laatste paal gaan ruiter en paard met een razend tempo in een rechte lijn langs de palen naar de finish. Als er een paal omvalt worden er strafsecondes gerekend.

Barrel Racing Patern

Barrel Racing Patroon

Pole bending

Pole Bending Patroon