Ga naar inhoud

Buitenritten

Onze buitenritten worden in principe het hele jaar en vooral in het weekeinde (of ’s avonds door de week) georganiseerd. Het uur van vertrek wordt bepaald volgens de wensen van de ruiters. Echter, in de weekends hebben we meestal een vaste planning. In het zomerseizoen is een buitenrit vroeg in de morgen of ’s avonds ook mogelijk. Zelfs nachtritten kunnen we organiseren. Met name een nachtrit is een heel aparte belevenis.

 

trail1

  trail2

Het gebied dat wij doorkruisen ligt in de bosrijke omgeving en bestrijkt Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Budel en Valkenswaard. Langs  brede dreven en smalle bospaden leert u onze prachtige streek kennen.Wij bieden zowel 2 uursritten, halve dag -ritten als dagritten aan. Eigen paarden, ingespannen rijden, overnachten/kamperen, lunch, diner, bbq,…In overleg is nagenoeg elk denkbaar arrangement mogelijk.

trail ride

 

Aan de veiligheid besteden wij bijzondere aandacht: de paarden zijn vertrouwd met het kuddeleven, en we galopperen op een redelijke tempo. Dankzij de westernzadels, waar al onze paarden over beschikken, is het rijcomfort gegarandeerd.Onze gids/begeleider is meertalig

 

Vóór het vertrek, verzoek wij vriendelijk om te helpen de paarden klaar te maken. Zo leert U ze ook kennen. De duur van de buitenritten, zoals in dit bord aangegeven, bevat niet de tijd nodig om de paarden klaar te maken (30 tot 45 minuten).Zorg dus dat je tijdig aanwezig bent.

trail3

 

Paardrijden in de regen?

Het weer in België is wisselvallig…het is heel moeilijk te weten of het de volgende dag mooi of slecht weer zal zijn in een bepaalde streek, zoals bijvoorbeeld in noord-Limburg. Ons vertrouwen in de weersvoorspellingen is in de voorbije jaren behoorlijk afgenomen. Gelukkig vertonen weersstatistieken van het KMI dat het in België maar 6% van de tijd regent … we zijn slechts in gemiddelde 3 maal per jaar nat geregend. In degelijke omstandigheden zegt een Noorse spreekwoord “there is no such thing as bad weather – just bad clothing” ! Neem je voorzieningen.

Tarieven:

1u:  € 20,00  pp. (minimum 3 pers)

2u: € 30,00  pp. (minimum 3 pers)

Halve dag : € 50,00 pp. (minimum 3 pers 20-25 km)

Dagtocht : € 75,00 pp. (minimum 6 pers 40-45km)

Voor bovenstaande prijzen geldt een toeslag van € 10,00 pp. indien het minimum aantal personen niet gehaald wordt.

Wij organiseren dagelijks buitenritten, behalve op maandag.